Kinesitherapie

“bewegen” tot een pijnvrij en gezond leven

Binnen de kinesitherapie stellen we alles in het werk om onze patiënten te bewegen tot een pijnvrij en gezond leven. Dit zowel na een traumatisch (sport-)letsel, een orthopedische ingreep of als gevolg van sport of overbelasting. Pijn en bewegingsproblemen zijn altijd multifactorieel. Binnen de Musculoskeletale kinesitherapie zijn we daar ons heel erg van bewust. Bijgevolg wordt dan ook elk probleem vanuit verschillende hoeken bekeken en “bestreden”.

Manuele therapeutische ondersteuning
Pijn is het voornaamste symptoom waarmee patiënten tot bij ons komen. Manueel therapeutische technieken (incl. manipulaties en dry needling) kunnen reeds op korte termijn verlichting geven van klachten in spieren en gewrichten.

Advies
Als kinesitherapeut proberen we een bewegingscoach te zijn. Een coach die je inzicht geeft in alle aspecten die kunnen bijdragen tot uw probleem. Een coach die u stap voor stap begeleid in het oplossen van deze aspecten en u zo de weg toont naar een vlot herstel. Een goed begrip van het “hoe” en “waarom” van uw klachten en adviezen omtrent het actief en zelfstandig beheersen van uw probleem zijn dan ook van onschatbare waarde.

Actieve revalidatie
Het menselijke lichaam is tot “bovenmenselijke” prestaties in staat, mits het op een verantwoorde manier wordt voorbereid en getraind. We weten allemaal hoe training een sporter sterker, sneller, beter,… maakt.
Revalidatie na een rug- of sportblessure of operatie, aangepast aan uw noden en kunnen, is net zoals een “training” in staat om uw lichaam voor te bereiden zodat het opnieuw naar behoren kan functioneren. Door gerichte oefeningen en training trachten we een positieve, blijvende structurele verandering te veroorzaken in spieren, pezen en gewrichten die voor een fundamentele verandering in klachten zal zorgen.

Dry needling

Als aanvulling van de totale behandeling wordt er in onze praktijk ook dry needling toegepast. Door het prikken van een acupunctuurnaald rechtstreeks in de spier worden triggerpoints behandeld. Triggerpoints zijn pijnlijke spanningspunten in een spier die pijn, bewegingsbeperking, stijfheid, krachtverlies en tintelingen kunnen veroorzaken. Bij het inbrengen van de naald in het triggerpoint wordt een kortdurende kramp (local twitch response) opgewekt, waarna het triggerpoint zich ontspant.

Webdesign © WiThService.be