Visie & werking

filip-dirx

Patiënten kunnen in onze praktijk terecht voor kinesitherapie (op doktersvoorschrift) en osteopathie (doktersvoorschrift niet noodzakelijk voor terugbetaling mutualiteit). Uiteraard mag iedere patient, therapie en therapeut vrij kiezen.

Elke patient wordt op dezelfde manier benaderd, dwz na een uitgebreid vraaggesprek volgt een uitgebreid klinisch onderzoek, waarna doelen worden vooropgesteld en therapie wordt opgestart, rekening houdend met advies van de arts en vragen/noden patient.

In onze praktijk werken osteopaten en kine’s nauw samen. Wanneer de osteopaat bijvoorbeeld merkt dat een klacht onderliggend is aan slecht bewegingspatroon wordt telkens geadviseerd onze kine’s te raadplegen. Hetzelfde wanneer een symptoom/klacht (bijvoorbeeld tenniselleboog) best een paar keer lokaal behandeld wordt (bijvoorbeeld met dry needling).
Omgekeerd zijn onze kinesitherapeuten goed opgeleid om klachten van het bewegingsstelsel die hun oorsprong vinden in een slechte orgaanfunctie of verminderde beweeglijkheid van het craniosacraal systeem (zie osteopathie) te herkennen om ze te bespreken (met evt doorverwijzen) met een van de osteopaten (bijvoorbeeld: terugkerende blokkades thv de middenrug door maagirritatie).

Uiteraard wordt naar de huisarts verwezen wanneer we menen geen meerwaarde te kunnen bieden of wanneer we aan pathologie (ziekte) denken, indien de patient ons rechtstreeks contacteert.

Daarnaast hebben we door de jaren een soort netwerk opgebouwd waarbij we de patiënten naar andere disciplines kunnen verwijzen indien we dit nodig achten (podoloog, logopedist, andere kinéspecialisaties, dietsist, optometrist, vroedvrouw, ….).

Als oprichter/eigenaar van de praktijk ben ik zeer verheugd en opgetogen met het feit dat alle therapeuten een gezonde nood voelen om zich continu te scholen en zoveel mogelijk kennis te vergaren en uit te wisselen.

Filip

Webdesign © WiThService.be

Beste,

Ook wij trachten ons steentje bij te dragen om “de curve een beetje te helpen afvlakken” en daarom hebben we besloten de praktijk te sluiten tot 4/05 en dit om onze patiënten, hun en onze naasten te helpen beschermen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. 
In tussentijd proberen we dagelijks beschikbaar te zijn voor al jullie vragen, ook wanneer er sprake is van een acute klacht. Dit kan door een bericht in te spreken op 011767873 of te mailen naar praktijkfilipdirx@gmail.com.
Als er voor 04/05 nog een afspraak ingepland staat, word je sowieso nog persoonlijk gecontacteerd.

Voor de toekomst vragen we jullie om met volgende zaken zoveel mogelijk rekening te houden:

 • Draag bij voorkeur een mondmasker
 • Probeer stipt op uur van afspraak te komen; wij proberen de wachttijd tot een minimum te beperken
 • Wacht indien mogelijk in je auto of buiten indien het weer het toelaat, dit mag bij slecht weer ook onder de carport; de wachtzaal mag gebruikt worden, maar bij voorkeur door 1 persoon
 • Probeer waar mogelijk alleen te komen
 • Ontsmet je handen bij aankomst en vertrek, vraag er naar bij je therapeut
 • Breng je eigen handdoek mee`
 • Breng een zuivere short of “topje” mee indien je niet graag in ondergoed behandeld wordt
 • Meld voor het binnen komen indien je die volgende symptomen vertoont:
 • hoesten of niezen
 • verhoogde lichaamstemperatuur
 • geur en of smaakverlies`
 • algemeen malaisegevoel
 • uitslag/vlekken op lichaam van onbekende aard
 • Meld voor het binnenkomen of je recent in contact bent geweest met iemand die positief testte op “Covid19” of bij het vermoeden van …

Alvast bedankt voor je begrip en in tussentijd wensen we jou en al wie je dierbaar is een supersterke immuniteit!!!

Warme groeten,
Filip, Tom, Robin, Hans, Bennet, Tine, Katrien, Camille