Visie & werking

filip-dirx

Patiënten kunnen in onze praktijk terecht voor kinesitherapie (op doktersvoorschrift) en osteopathie (doktersvoorschrift niet noodzakelijk voor terugbetaling mutualiteit). Uiteraard mag iedere patient, therapie en therapeut vrij kiezen.

Elke patient wordt op dezelfde manier benaderd, dwz na een uitgebreid vraaggesprek volgt een uitgebreid klinisch onderzoek, waarna doelen worden vooropgesteld en therapie wordt opgestart, rekening houdend met advies van de arts en vragen/noden patient.

In onze praktijk werken osteopaten en kine’s nauw samen. Wanneer de osteopaat bijvoorbeeld merkt dat een klacht onderliggend is aan slecht bewegingspatroon wordt telkens geadviseerd onze kine’s te raadplegen. Hetzelfde wanneer een symptoom/klacht (bijvoorbeeld tenniselleboog) best een paar keer lokaal behandeld wordt (bijvoorbeeld met dry needling).
Omgekeerd zijn onze kinesitherapeuten goed opgeleid om klachten van het bewegingsstelsel die hun oorsprong vinden in een slechte orgaanfunctie of verminderde beweeglijkheid van het craniosacraal systeem (zie osteopathie) te herkennen om ze te bespreken (met evt doorverwijzen) met een van de osteopaten (bijvoorbeeld: terugkerende blokkades thv de middenrug door maagirritatie).

Uiteraard wordt naar de huisarts verwezen wanneer we menen geen meerwaarde te kunnen bieden of wanneer we aan pathologie (ziekte) denken, indien de patient ons rechtstreeks contacteert.

Daarnaast hebben we door de jaren een soort netwerk opgebouwd waarbij we de patiënten naar andere disciplines kunnen verwijzen indien we dit nodig achten (podoloog, logopedist, andere kinéspecialisaties, dietsist, optometrist, vroedvrouw, ….).

Als oprichter/eigenaar van de praktijk ben ik zeer verheugd en opgetogen met het feit dat alle therapeuten een gezonde nood voelen om zich continu te scholen en zoveel mogelijk kennis te vergaren en uit te wisselen.

Filip

Webdesign © WiThService.be